Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

Kristina Lampila, valokuvaaja 10.09.2008, 07:39

kristinalampila.jpgNimi: Kristina Sofia Lampila
Ammatti: valokuvaaja

Mihin haluaisit parannusta Helsingissä?
Rakas pääkaupunkimme on yksi parhaista paikoista elää ja tehdä työtä, mutta toki puutteitakin löytyy. Itselleni tärkeimpiä asioita ovat turvallisuus, terveydenhuolto, asuminen ja liikkuminen.

Turvallisuus: Vaikka Helsinki onkin yksi turvallisimmista pääkaupungeista, tapahtuu täälläkin valitettavan paljon ryöstöjä ja muita rötöksiä varsinkin tietyissä kaupunginosissa. Poliisimäärärahojen ja valvontakameroiden lisääminen loisivat asukkaille lisää turvallisuuden tunnetta ja toivottavasti myös vähentäisivät rikoksia. Omalle kohdalleni on sattunut useita omaisuuteen kohdistuvia ilkivallan tekoja, jotka aihauttavat mielipahan lisäksi myös taloudellisia menetyksiä.

Terveydenhuolto: Julkinen terveydenhuolto on pahasti ruuhkautunut ja työntekijät ylityöllistettyjä. Tilanne tulee vain entisestään pahentumaan väestön ikääntyessä, joten toivon että poliitikoilta löytyvät avaimet jatkuvien terveydenhuoltokulujen kasvun hoitamiseen. Perusterveydenhuolto ei saisi Helsingissä heiketä, pikemminkin  kohentua ja jonojen lyhentyä.

Asuminen: Helsingissä on jo pitkään ollut pula kohtuuhintaisista asunnoista. Kaavoitus on ollut hidasta ja asuntoja valmistuu liian vähän suhteessa kysyntään. Tämä on aiheuttanut asuntomarkkinoiden ylikuumentumista jonka seurauksena veronmaksajat ovat muuttaneet lähikuntiin. Tämä taas aiheuttaa lisää yksityisautoilua Helsinkiin,  ruuhkia, saasteita, pidentyneitä työmatkoja ja polttoainekuluja. Helsingin tulisi ehdottomaasti panostaa opiskelijoiden ja nuorten  perheiden kohtuuhintaisiin asuntoihin.

Liikkuminen: Julkinen liikenne on suuren kaupungin kantava voimavara.Sen tehokkaalla käytöllä säästettäisiin paljon aikaa, rahaa ja polttoainekuluja. Työpaikat sijaitsevat pääsääntöisesti julkisen liikenteen reittien varrella, joten se ei ole syy yksityisautoilun runsaaseen käyttöön. Paikoitustilojen puute, korkeat pysäköintimaksut ja ruuhkat eivät ole vähentäneet yksityisautoilua keskustassa, päinvastoin. Keskustatunneli lienee oikea suunta, itse kannattaisin  myös Tukholman mallia keskusta-alueen tullista ruuhka-aikoina. Paras ratkaisu olisi kuitenkin satsata entisestään julkisen verkoston kehittämiseen ja erityisesti poikittaisen liikenneverkoston lisäämiseen itä-länsi -suunnassa.

Miksi Heidi?
Heidi on todella aikaansaava, rehellinen ja ylitsepursuavan energinen nuori yrittäjä! Kaipaan politiikkaan ihmisiä, jotka todella tarttuvat toimeen ja aidosti uskovat parempaan tulevaisuuteen. Yrittäjänäkökulma on tietysti myös hyvin tärkeää. Heidin lukuisa ystävä- ja yrittäjäverkosto on myös tärkeä apu politiikassa, jossa tulee saada enemmistön tuki taakseen. Hiljaiset hissukat eivät pärjää. Heidi on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt todistaa olevansa aikaansaava ja menestynyt siinä mihin hän milloinkin tarttuu. Itse luotan Heidin kykyyn ja motivaatioon toimia pääkaupunkimme parhaaksi, siksi äänestän Heidiä.

Palaa