Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

39

Miten minusta tuli minä?

Olen paljasjalkainen stadilainen jo viidennessä polvessa. Äitini Riitta lähti synnyttämään minua Stadin jäähallin seisomakatsomosta. Eli kiinnostukseni lätkään johtaa juurensa hyvin varhaisiin vuosiin. Lapsuuteni vietin Töölössä Mansku 29:ssä ja suosikkikirjani oli "Ahkeruus on ilomme". Kyseinen kirja on vaikuttanut elämääni monella tavalla ja näkyy tämän päivän tekemisessä. Kävin koulua Töölön ala-asteella. Harrastin lapsena ratsastusta, tanssia, pianon soittoa ja yleisurheilua VU:ssa. Pikkuveljeni Henkan jääkiekkoharrastuksen johdosta vietin aikaa jäähalleissa todella paljon. Isäni Simo myös valmensi, joten elimme lätkäelämää. Esiintyminen oli verissä jo pienenä ja opin verkostoitumisen alkeet voittaessani lapsimallikilpailun 7-vuotiaana. Kuvauksissa opin sosiaalista kanssakäymistä erilaisten ihmisten kanssa ja itsetuntoni kasvoi. Tienasin taskurahoja jo hyvin nuorena kuvauksissa sekä näytöksissä ja näin opin rahan arvon. Äitini mallin mukaisesti hoidan raha-asiat säntillisesti ja minulle on on kunnia-asia hoitaa laskut ajallaan.

Kun olin 13-vuotias muutimme Länsi-Pasilaan ja kävin Etu-Töölön yläasteen. Aira Samulinin tanssikoulusta minut valittiin Step Up – tanssiryhmään vuonna 1987. Nuoruus kului tanssien ja koulunkäynti ei innostanut siinä vaiheessa. Niinpä työskentelin Mäkissä, kun monet menivät lukioon. Opiskelin ammatin Käpylän ammattioppilaitoksessa. Vuonna 1997 aloitin taittajana Editassa ja etenin kovaa vauhtia ad-assistentista graafiseksi suunnittelijaksi. Suoritin lisäksi alan ammattitutkintoja. Olin ainoa ei korkeakoulun käynyt graafikko ja ylpeä siitä. Esimerkilläni osoitin, että on myös muita tapoja edetä uralla. Nautin työstäni todella ja olin siinä hyvä. Elämällä oli kuitenkin muita suunnitelmia varalleni.

90-luvulla olin tiiviisti mukana Helsingin yöelämässä. Tein freelancer keikkoja tapahtuma-alalla graafikon työni lisäksi. Vuosi 2000 oli muutoksien vuosi monella tavalla. Silloin minusta tuli minä ja tiesin mitä elämältä haluan. Erosin, muutin ja perustin Espoo Bluesille show- ja pr-ryhmän ja löysin elämäni miehen Jonnin Turusta. Vuonna 2003 yhteistyön päättyessä Bluesin kanssa jatkoin showryhmän pyörittämistä toiminimen kautta. Kiitos yrittäjyydestäni kuuluu siis Bluesin Jussi Salonojalle. Olin tällöin työskennellyt pari vuotta mainostoimisto Focuksessa ja otin sieltä virkavapaata palatakseni Editaan. BSG:n toiminta kasvoi vauhdilla ja 2004 elokuussa jäin kokonaan yrittäjäksi. Saman vuoden joulukuussa yhtiöitimme yrityksen ja BSG Marketing Oy syntyi. Tänä päivänä yrityksen alla on useampi eri liiketoiminta. Vuonna 2006 ostimme espoolaisen Eventagrden Oy:n ja tuotamme tämän brändin alla tapahtumamarkkinoinnin palveluita. Yrittäjänä tuntosarvien tulee olla jatkuvasti pystyssä ja jos joku homma ei toimi, täytyy itse tarttua toimeen. Tämän vuoksi innostuin järjestövaikuttamisesta.

Meillä on kaksi rakasta koiraa, joiden hankinta on ollut yksi elämäni parhaista asioista. Lemmikkien myötä eläinten oikeudet ovat tulleet päivä päivältä tärkeämmiksi. Haluan vaikuttaa aktiivisesti eläinten hyvinvointiin sekä kaiken elämän kunnioittamiseen. Omassa arjessani tämä näkyy siten, että en ole syönyt lihaa kahteenkymmeneen vuoteen ja siipikarjan syömisen lopetin 10 vuotta sitten. Haluaisin tuoda kasvisruokailun tutuksi jo koululaisille, sillä sen avulla vaikutetaan eläinten hyvinvoinnin lisäksi myös ilmastonmuutokseen.

Minusta tuli äiti vuonna 2012 ja se on parasta maailmassa. Saimme toisen pojan kesällä 2015. Neljä eri ikäistä kummityttöä sekä veljen lapset ovat pitäneet minut ajan hermolla myös lasten ja nuorten asioista aiemminkin. Tänä päivänä haluan keskittyä enemmän perhe-elämään ja sen vuoksi aloitin suoramyynnin vuonna 2014. Se mahdollistaa hyvin ajankäytön perheen ehdoilla sekä tuo taloudellista turvaa. 

Olen asunut seuraavissa kaupunginosissa Helsingissä:
Töölö 1975-1983
Länsi-Pasila 1983-1993 ja 2000-2006 ja 2011
Keskusta ja Kallio 1993-1995
Etelä-Haaga 1995-1996
Hakuninmaa 1996-1997
Pukinmäki 1998-2000
Katajanokka 2006-2010
Oulunkylä 2012