Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

Arvot

Elämän kunnioittaminen
Elämä on lahja, jota jokaisen tulisi kunnioittaa. Ihmiselämän lisäksi jokaisen eläimen elämän tulee olla arvokas olipa kyse lemmikistä tai tuotantoeläimestä. Minua surettaa suuresti kaltoin kohdeltujen eläinten tarinat. Miksi ihminen on niin julma, että haluaa aiheuttaa turhaa kärsimystä puolustuskyvyttömälle elävälle olennolle? Toivon, että pystyn omalla toiminnallani edistämään kaikkien elävien olentojen asemaa.

Oikeudenmukaisuus
Minulle oikeudenmukaisuus tarkoittaa sitä, että toisten sanomisia ei vääristellä. Toisen tekemästä ei oteta itselle kunniaa vaan kunnia sille kenelle se kuuluu. Oikeudenmukaisuutta on myös se, että jokaisella on oikeus menestyä ja nauttia menestyksen tuomista hedelmistä. Toisen menestys ei ole keneltäkään pois, päinvastoin se tuo ympärilleen paljon hyvää.

Rehellisyys
Valheella on lyhyet jäljet. Mielestäni on järkyttävää, että useat ihmiset joutuvat kärsimään toisen valheen vuoksi. Tajuntaani ei mahdu, miksi valehdellaan ja aiheutetaan toiselle tahallisesti kiusaa arkielämässä, oikeuskäsittelyissä tai esimerkiksi väärissä ilmiannoissa. Se on sairasta ja toivon jokaisen pohtivan seurauksia, kun valehtelee vaikkapa ihan päivittäisessä työelämässä tai ihmissuhteissa. Totuuden vääristely saa karvat nousemaan pystyyn. Kantakaa vastuu tekemisistänne loppuun asti.

Sinnikkyys
Saatan loppuun sen minkä aloitan. Kannustan läheisiäni tavoittelemaan unelmiaan ja näkemään niiden eteen vaivaa. Mikään ei tule ilmaiseksi ja tavoitteen saavuttaminen tuntuu entistä paremmalta pienen ponnistelun jälkeen. Täytyy myös tuntea omat rajat ja osata tarvittaessa hellittää. Elämän mielekkyys kasvaa, kun on tavoitteita.