Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

39

Onko vaikea kantaa vastuu laskuista? 29.12.2008, 14:28

Yrittäjyysaiheinen keskustelu jatkuu Kauppalehden Viivan Alla blogissa. Osallistu keskusteluun!

Mikä ihme siinä on, kun isojen firmojen johtajat pakoilevat vastuutaan, eivätkä uskalla soittaa ja kertoa, jos yrityksellä on maksuvaikeuksia. Liian usein tuhlataan monen ihmisen aikaa ja vaivaa, kun jopa muutaman sadan euron laskuista joudutaan lähettämään lukuisia karhukirjeitä ja ukaaseja laskun siirtämisestä perintään. Osa ikävä kyllä joudutaan laittamaan myös perintään ja se tulee aina kalliimmaksi laskun maksajalle.

Aika moni on varmasti neuvottelukykyinen, kun asiakas avoimesti soittaa ja kertoo milloin maksu pystytään hoitamaan. Jostain syystä erityisesti miehillä on vaikea käsitellä näitä asioita. Tehdään itsestä mieluummin pelle ja kadotaan maan päältä eikä vastata puheluihin. Haloo!

Itse olen tehnyt periaatepäätöksen, että en edes myy kaikille, jos maksutavan kanssa on ollut aiemmin ongelmia. Seuraan tarkasti uusien asiakkaiden luottotietoja ja maksutapaa. Minulle on aina ollut kunnia-asia hoitaa laskut ajallaan alihankkijoille, vaikka oma asiakas ei olisikaan vielä maksanut laskuaan. Siksi en ymmärrä selityksiä, että emme voi maksaa, kun meidän asiakas ei ole maksanut. Tästä tulee loputon kierre, joka näkyy yritysten maksutavassa.

Olen suunnittellut liiketoimintamme siten, että kassavirta pysyy kohdallaan eikä tarvitse selitellä alihankkijoille. Voin kertoa, että se on mahdollista ja suosittelen muillekin samaa moraalia laskujen maksuun. Näin meillä kaikilla on täällä helpompaa pyörittää bisnestä.

Palaa