Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

39

Pieniä toiveita kaupunkilaisilta 17.10.2012, 20:30

Olin tänään Kalliossa Vaasanaukiolla vaalihommissa. Juttelin muutamien kaupunkilaisten kanssa heidän toiveistaan paremman arjen rakentamiseksi. Kalliossa on koirapuisto, johon asukkaat ovat yrittäneet toistuvasti saada parempaa valaistusta ja lisärakenteita aitaan estämään pikkukoirien karkaaminen aidan ali. Virkamiehet eivät ole edes vaivautuneet vastaamaan.

Toinen toivoi "myötätuntopuhelinta", jotta esimerkiksi vanhusten ei tarvitse mennä pelkästään juttuseuran takia pankin tiskille maksamaan laskuja kalliilla hinnalla tai terveyskeskukseen ilman todellista vaivaa. Jos olisi mahdollisus soittaa tällaiseen puhelimeen, se vähentäisi yksinäisyyttä ja toimisi ennaltaehkäisevänä toimena vakaville ongelmille, jotka tuovat aina enemmän kustannuksia. 

Järjestin naapureilleni vaalitilaisuuden kotona ja sain monta toivetta. Asuinalueemme Oulunkylässä on lapsiperheiden suosiossa. Päiväkotipaikkoja on liian vähän ja alueelle on kaavoitettu lisää asuntoja. Leikkipaikkoja ei ole esimerkiksi Patolan alueella ollenkaan. Liikennejärjestelyt eivät ole tällä hetkellä turvallisia pienten koululaisten näkökulmasta.

Pieniä ja vähän suurempia tärkeitä asioita paremman arjen rakentamiseksi. Otan kopin näistä.

 

Palaa