Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

39

Mihin hallituksen oikeudenmukaisuus katosi yritysten Yle-veron osalta? 08.02.2012, 11:46

Hallitus toitottaa viikko toisensa jälkeen oikeunmukaisuudesta verolinjauksiaan tehdessään ja haluaa olla pienen ihmisen puolella. Mutta tämä linja ei ilmeisesti koske pienyrittäjiä, koska pörssiyhtiöt sekä mikro- ja pk-yritykset pistetään samalle viivalle Yle-veron osalta?

Tämä kaksinaamainen meininki alkaa pikkuhiljaa nyppiä. Kasvotusten jeesustellaan yrittäjyyden tärkeydestä ja samaan aikaan taustalla valmistellaan tällaisia esityksiä. Toivon sydämestäni, että kyse on ymmärtämättömyydestä, eikä tarkoituksenmukaisuudesta. Koko yle-veron sitominen liikevaihtoon on epäoikeudenmukaista, sillä liikevaihto ei kerro mitään yrityksen kannattavuudesta. Alentakaa yhteisöveroa vähemmän ja kerätkää roposet Ylelle siitä, kuten Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Simonlinna ehdotti taannoin.

Tällaiset tasamaksut ovat suoraan sanottuna syvältä jo ihan tämän oikeudenmukaisuudenkin perusteella katsottuna. Minä maksan mielelläni osani Ylen kassaan voitosta samassa suhteessa, kuin muutkin. Jonain vuonna se on enemmän, kuin toisena, mutta ainakin se menee oikeudenmukaisesti. Hallitus voisi pitää linjansa tässäkin asiassa ja miettiä kerrankin myös pienyrittäjää.

Palaa