Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

39

Kotiäidit rauhoittukaa 14.11.2012, 10:27

Pääministeri Kataisen avaus kotiäitien osa-aikatyön paremmasta mahdollistamisesta on saanut osan kotiäideistä raivostumaan. Miksi? Itse näen avauksen viestinä työnantajille, jotka ovat avainasemassa osa-aikatyön mahdollistamisessa. On fakta, että nuoret naiset ovat heikommassa asemassa työmarkkinoilla ja uralla etenemisessä.

Mitä pahaa siis on siinä, että naisten asemaa työmarkkinoilla parannettaisiin? Moni äiti tekisi mielellään osa-aikatyötä jos se olisi mahdollista. Pienet lapset tarvitsevat tottakai vanhempaan joka hetki, mutta vanhempien lasten äidin sekä isän osalta joustavuus työelämässä olisi hyvä juttu.

Kotiäidit ottakaa ihan iisisti. On kaikkien etu selvittää tarkemmin Suomen perhe-etuuksien vaikutuksia naisten työllisyysasteeseen. Tuskinpa teidän etuisuuksiin ollaan kajoamassa ihan heti. Itse elämme puolisoni kanssa parhaillaan yrittäjyyden ja vauva-arjen yhteensovittamista. Lapsi menee toki kaiken edelle, mutta meillä on myös vastuu yrityksestämme ja työntekijöistämme. Se tarkoittaa sitä, että täydelliseen äitiys- tai isyysvapaaseen ei ole mahdollisuutta. Jaamme sulassa sovussa vastuun näistä kaikista asioista.

Tiedän, että moni palkansaaja äitikin jakaisi mieluusti enemmän vastuuta myös vauva-arjesta puolisonsa kanssa. Moni isä haluaisi myös olla enemmän lapsen kanssa, jos se taloudellisesti olisi mahdollista. Osa-aikatyön parempi mahdollistaminen molemmille vanhemmille olisi avain myös tähän.

 

Palaa