Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

39

Kaupunkiviljely on ovi yhteisöllisyyteen 15.06.2012, 16:25

Liityin taannoin Helsingin kaupunginvaltuuston kaupunkiviljelijät verkostoon, johon kuuluu 20 valtuustoryhmien edustajaa eri puolueista. Poliittisen päätöksenteon rinnalla on mukava olla edistämässä kaikille yhteistä tavoitetta, joka on myös ihana harrastus. Kaupunkiviljelyllä tarkoitetaan monimuotoisia viljelmiä palstoilla, parvekkeille, pihoilla ja kerrostalojen katoilla. Palstaviljelmä voi tuottaa syötävää ja säilöttävää lähiruokaa koko vuodeksi. Parvekkeella voi viljellä mm. yrttejä ja kukkia. Palstaviljelmät lisäävät kaupungin viihtyisyyttä ja ihmisten yhteisöllisyyttä. 

Kaupunkiviljely voisi olla entistä useampien taloyhtiöiden, yritysten ja miksei vaikkapa päiväkotien yhteisöllisyyttä lisäävä harrastus. Puutarhanhoito on tutkitusti stressiä vähentävää ja lähiruoka terveellistä. Nyt olisi oiva paikka ottaa yhteiseksi asiaksi lisätä kaupunkiviljelyä Helsingissä. Siihen tarvitaan asiasta innostuneita kaupunkilaisia, jotka voivat omissa verkostoissaan toimia aloitteen tekijöinä. Esimerkkiä meille näytti kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, joka virkamiehistönsä kanssa laittoi viljelylaatikoita kaupungintalon terassille ja nyt henkilökunta yhdessä huolehtii kasveista. Haluan kannustaa kaikkia kaupunkilaisia lisäämään vehreyttä kotikaupungissamme ja tutustumaan ennakkoluulottomasti kaupunkiviljelyyn. Ehkäpä monessa taloyhtiössä vietetään viimeistään ensi vuonna pihajuhlia itse kasvatettuja herkkuja nauttien. Kaupunkiviljelyn parissa naapurit tulevat tutuiksi ja yhteisöllisyys sekä toisista huolehtiminen lisääntyy. Kaupunkiviljelyä voi kaiken lisäksi harrastaa kaiken ikäiset yhdessä. 
 
Kuva: Kaupungintalon terassilla kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja valtuuston kaupunkiviljelijät ryhmän jäseniä eri puolueista
 
IMG_3927.JPG
 
 

Palaa