Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

39

Basso Media värittää kaupunkia 19.01.2010, 13:36

Helsinki kaipaa monimuotoista urbaania kaupunkikulttuuria ja haluan nostaa esiin yhden toimijan, joka omalla toiminnallaan on viime vuosina tuonut väriä ja monipuolisuutta kulttuuritarjontaan. Basso Median sydän on sen tekijät, jotka ovat omalla osaamisellaan ja pyyteettömällä työllään saaneet toiminnan mahdolliseksi. Toivottavasti mainostajat näkevät Basson tarjoaman kosketuspinnan tähän mielenkiintoiseen kohderyhmään, joka ei kulje valtavirtoja.

Olen iloinen, että lautakuntamme kannatti Basso Mediaa Helsingin Kulttuuriteko 2009 kunniamaininnan saajaksi. Toivon tämän tunnustuksen kannustavan Basson laajaa tekijäjoukkoa jatkamaan hyvää työtään kaupunkikulttuurin hyväksi. Helsingin kulttuuriteko 2009 palkinnon sai Suvilahden graffitiseinä. Lue Helsingin Sanomien juttu aiheesta.

Basso on kotimainen, yhteisölliseen mediaan ja internetiin erikoistunut mediatalo vuodesta 2006. Basso on radio, aikakauslehti, televisio ja nämä yhdistävä kärkimedia eli verkkosivusto ja -yhteisö basso.fi. Oma suosikkini Bassoradio on Suomessa toimiva, Basso Median tuottama urbaaniin musiikkiin ja uuteen kaupunkikulttuuriin keskittyvä radiokanava. Bassoradio aloitti toimintansa vuonna 2004 Internetissä, jossa se edelleenkin kuuluu maailmanlaajuisesti. Bassoradio aloitti paikallisradiotoiminnan pääkaupunkiseudulla vakituisesti entisen Sävelradion taajuudella 102,8 MHz 1. tammikuuta 2007. Kanavan kohderyhmänä ovat musiikki- ja populaari-ilmiöitä seuraavat, urbaanissa ympäristössä vaikuttavat nuoret aikuiset. Bassoradion ohjelmisto koostuu lähinnä elektronisesta musiikista, hip hopista vierailevista, livenä soittavista DJ:stä. Perinteistä hittimusiikkia kanavalla ei juurikaan soiteta.

Basson päätoimittaja Miika Särmäkari kommentoi saatua tunnustusta seuraavasti "Basso on nuorten media, jonka ensisijainen tavoite on yhä viestintä. Basso ei toista ulkomaisia viihdeformaatteja vaan luottaa kotimaisiin tekijöihin. Meidän mielestä kaupunkikulttuuria edistää parhaiten paikallisten tekijöiden tukeminen ja esilletuonti. Siksi arvostamme myös Helsingin Kulttuuriteko 2009 kunniamainintaa."

Palaa