Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

39

Elonmerkin Moderaattorina Paulina Ahokas 25.08.2011, 09:49

Elonmerkin moderaattorina toimii tehonainen, Musexin toiminnanjohtaja Paulina Ahokas. Hyvä valinta! Kun googlettaa Paulinan tulee ensimmäisten tulosten joukossa kirjoitus, joka kiteyttää hyvin hänen profiilin ”Paulina Ahokas on nainen, joka vie suomalaista rockia maailmalle.” Minulla on ollut ilo illallisen lomassa keskustella Paulinan kanssa verkostoitumisen merkityksestä tavoitteiden saavuttamisessa ja menestyksessä. Verkostoja hänellä totistesti on ja ilman niitä suomalaisen rockin vieminen maailmalle olisi mahdoton tehtävä. Päätin tarkistaa löytyykö kaikista puhujista tietoa Wikipediasta ja Paulinan puuttuminen sieltä on suuri vääryys.

Olemme kuukausia saaneet lukea medioista maailman talouden epävarmuudesta. Talousmyllerrys tuli esiin myös Elonmerkin alustuspuheessa, Paulinan mukaan suomalaisilta tarvitaan lisää taipumista. Elonmerkin kattoteemana oleva design tarjoaa yrityksille mahdollisuuden uudistua ja taipua muutoksen keskellä. Organisaatioiden pitää ymmärtää designin vaikutus omaan toimintaan. Ymmärtääkö yritykset aidosti mitä design oikeastaan tarkoittaa? Design on Paulinan mukaan asiakasymmärrystä, tapa toimia ja strateginen valinta.

Paulina korosti kohtaamisen merkitystä työelämässä menestymisen kannalta. Tapahtumamarkkinoinnin ammattilaisena tämä lämmittää mieltä. Verkko ja sosiaalinen media, joita itsekin rakastan, eivät korvaa henkilökohtaista kohtaamista. Ne tukevat toisiaan, mikä avaa aivan uudenlaiset mahdollisuudet tehdä markkinointiviestintää. Seminaari aloitettiin pikaverkostoitumisella vierustoverin kanssa. Paulina avasi Pandoran lippaan kehoituksella vaihtaa käyntikortteja ja salin täytti ihana puheensorina. Kohtaamisessa on voimaa! Tehokkaita ja antoisia kohtaamisia saa aikaan harjoittelemalla, eli pitää verkostoitua aktiivisesti ja suunnitelmallisesti. Suuri osa suomalaisista on ujoja, eivätkä uskalla kertoa omasta osaamisesta rinta rottingilla. Mielestäni nyt on aika lopettaa hyssyttely ja näyttää, että meissä suomalaisissa on virtaa ja osaamista. Se onnistuu vain avamalla suu ja verkostoitumalla.

Paulina on kokenut puhuja, mutta juontajana toimiminen on hieman vieraampaa. Niinpä hän kehottikin seminaarivieraita seuraamaan hänen intohimoa ja asennetta juontotaitojen sijaan, sillä Paulina tuntee voimakasta intohimoa viestintää ja designia kohtaan. Mielestäni intohimo on yksi tärkeimpiä liikkeelle panevia voimia. Itselläni intohimo yrittäjyyteen ja vaikuttamiseen on kaiken tekemisen taustalla, siksi olen nyt täälläkin bloggaajana, kokemassa jotain aivan uutta ja verkostoitumassa.

Palaa