Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

39

Turkistarhaus kiellettävä lailla 05.05.2010, 12:05

Animalian Turkistarhaton Suomi 2025 –kampanja tähtää siihen, että turkistarhaus kielletään lainsäädännöllä maassamme vuoteen 2025 mennessä. Vuoteen 2025 asetettu tavoite takaa mahdollisuuden realistisen poliittisen aikataulun luomiseen prosessille, jossa Suomi liittyy siihen kasvavaan eurooppalaisten tarhaajamaiden joukkoon, joka on päättänyt kieltää nykymuotoisen turkiseläinten häkkikasvatuksen.

Henkilökohtaisesti tunnen suurta surua pohtiessani ihmisten julmuutta eläimiä kohtaan. Turkistarhaus on elinkeino, jolle ei ole mitään perusteluja. Järkyttävissä oloissa kasvatettavia villieläimiä kohdellaan julmasti koko niiden elinkaaren ajan. Maailmalla myös nyljetään turkiseläimiä elävältä, joka on täysin sairas ja epäinhimillinen tapa. Jokainen meistä voi tehdä valintoja, jotka parantavat eläinten asemaa. Sano ei turkiksille!

On hienoa, miten Animalian Turkistarhaton Suomi 2025 kampanja on saanut näkyvyyttä ja myös päättäjiä läpi puoluerajojen tuekseen. Ilmeisesti kuitenkin muutamille järjestöille on tullut yllätyksenä, että myös Kokoomuksesta löytyy asian kannattajia. Täältä on tulossa uusi vaikuttajasukupolvi, joka tarkastelee asioita eri silmin ja sydämellä. Itse olen markkinatalouden kannattaja, mutta en voi hyväksyä eettisesti moraalitonta liiketoimintaa, jolla aiheutetaan eläimille kärsimystä. Turkistarhaus on jäänne menneisyydestä ja Suomen pitää muiden eurooppalaisten valtioiden rinnalla kieltää nykymuotoinen turkiseläinten häkkikasvatus. Meiltä löytyy varmasti uusia innovaatioita talouskasvun veturiksi aloilta, jotka eivät ole moraalisesti arveluttavia. Yrittäjiltä tulee löytyä kykyä luovuuteen ja uusien ideoiden toteuttamiseen. Siirtymäaika tarhaajille on riittävän pitkä, mielestäni tosin liian pitkä asioiden järjestämiseen. Olen ylpeä kaikista kampanjan takana omalla nimellä seisovista. Kun on rohkeutta kertoa kantansa julkisesti saamme aikaan muutosta.

TUE ANIMALIAN TAVOITTEITA
Mukana yli 100 tunnettua nimeä!

TOTUUS TURKISTARHAUKSESTA ON JÄRKYTTÄVÄ!
Each year, more than 2 million cats and hundreds of thousands of dogs are tormented and killed for their fur in China. Watch our video "Skinned Alive: There is no compassion here" to learn more.

STOP CHINESE FUR FARMS - NO MORE SKINNING ANIMALS ALIVE!

Palaa