Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

39

Koirien myrkyttäjät onko teillä sydäntä? 26.07.2011, 18:52

 

Pohjois-Helsingissä on jälleen tapahtunut koirien myrkytystapauksia ja kuolemia lenkkipolulle laitettujen myrkkymakkaroiden johdosta. Minä rinnastan nämä tahalliset julmuudet viattomia lemmikkejä ja niiden omistajia kohtaan murhiksi. Hyvät myrkyttäjät ja koiravihaajat, voitteko ymmärtää, että nämä koirat ovat omistajilleen rakkaita perheenjäseniä?
 
Miltä teistä tuntuu tappaa esimerkiksi yksinäisen vanhuksen pitkäaikainen ystävä, joka on matkannut hänen kanssaan yhdessä yli vuosikymmenen tuoden seuraa? Entäpä lapsettoman pariskunnan silmäterän, jota he hoitavat paremmin, kuin moni omaa lastaan? Hävetkää!
 
Jos koirien jätökset ärsyttävät tekonne ei tuo toivottua vaikutusta, vaan asiaan pitää vaikuttaa muilla keinoin. Kyllä minuakin ärsyttää kuseksivat, paskovat ja pulloja rikkovat juopot ja nuorisoryhmät, mutta mieleeni ei tulisi myrkyttää heitä. Jokaista elämää tulee kunnioittaa, myös eläimen elämä on arvokas. Ette varmasti voi ymmärtää miten paljon iloa ja onnea koirat omistajilleen tuovat ja minkälaisen tuskan tekonne aiheuttavat omistajille. 
 
Suurin osa lemmikkien omistajista toimii vastuullisesti, mutta välillä narun päässä on tapauksia, jotka eivät näin toimi. Syy ei ikinä ole koirassa, vaan todellakin siellä narun päässä. Vetoankin kaikkiin koiran omistajiin, että siivotaan jätökset keskeltä tietä, jotta koiravihaajat eivät provosoidu ja toteuta lisää murhia. Lisäksi toivon, että Helsingin Kaupunki laittaisi enemmän roskapönttöjä joka puolelle kaupunkia ja niiden yhteyteen koirankakkapussiautomaatteja Tampereen tapaan. Me kaikki kyllä mahdumme tänne elämään lemmikeistä ihmisiin, joten nämä julmuudet on saatava loppumaan.

 

Palaa