Yrittäjänäkökulmaa kaupungin päätöksentekoon!
Kokoomus

Heidi Ekholm-Talas

Helsinkiläinen äiti, yrittäjä, vaikuttaja ja kunnallispoliitikko

39

Eläinsuojelurikkomuksista kovempia rangaistuksia 09.04.2009, 08:42

Julkaistu Iltapäivälehdissä pääsiäisviikolla.

Viimeaikaiset uutiset eläinten kohtelusta saa meidät kysymään mikä ihmisiä vaivaa? Mikä saa ihmiset vahingoittamaan viattomia eläimiä tahallisesti? Kissa elävänä mikroon tai pesukoneeseen, koiran heittäminen parvekkeelta, turkiseläinten nylkeminen ja hanhien kyniminen elävältä, koiratappeluiden järjestäminen, tuotantoeläimille aiheutetut kärsimykset ja monet lemmikkeihin kohdistuvat väkivaltaisuudet ovat jokapäiväistä uutismateriaalia.

On käsittämätöntä miten pieniä rangaistuksia eläinsuojelurikkomuksista saa. Äskettäisen koiratappelujutun pariskunta ei saanut edes eläintenpitokieltoa, vaikka olivat aiheuttaneet koirille tarpeetonta kärsimystä, laiminlyöneet asianmukaisen hoidon ja sitoneet koiria tarpeetonta kärsimystä tuottaen. Monet muut viimeaikaiset esimerkit ovat liian raakoja edes tässä kuvattavaksi.

Suomessa on vahva kansalaismielipide eläinten oikeuksia rikkovien tuomioiden tiukentamiseksi. Tuntuu kuitenkin siltä, että tuomiolaitoksissa eläin käsitetään tavarana ilman oikeuksia, eikä kipua ja tuskaa kokevana elävänä luontokappaleena. Eläinsuojelurikkomuksien rangaistuskäytäntöjä onkin muutettava tiukemmiksi.

Tuomioistuinten pitää ottaa julmat ja viattomiin luontokappaleisiin kohdistuneet teot vakavasti ja langettaa ankarampia tuomioita. On langetettava ehdotonta tai vähintään ehdollista vankeutta ja tuntuvia sakkoja. Eläimiä kaltoin kohtelevat eivät tee niin vahingossa, eikä voi olettaa, että he kohtelevat eläimiä tulevaisuudessakaan yhtään paremmin. Rikkomuksista tulee tuomita pysyvään eläintenpitokieltoon.

Hyvät poliisit ja syyttäjät, tutkikaa ja nostakaa kaikista eläinten kaltoin kohteluista syyte! Hyvät tuomarit, muuttakaa tuomiokäytäntöänne ja antakaa signaali siitä, että eläinten kiduttaminen on rikos!

Eläimet eivät ole kuin mikä tahansa tavara. Eläimet ovat eläviä ja tuntevia olentoja, viattomia ja ihmisten armoilla. Kaikilla eläimillä tulee olla mahdollisuus hyvään elämään, olipa kyse sitten lemmikeistä tai tuotantoeläimistä. Meillä kaikkivoivilla ihmisillä on siitä vastuu.

Heidi Ekholm-Talas, varavaltuutettu (kok)
Nina Suomalainen, kaupunginvaltuutettu (kok)
Helsinki

http://www.adressit.com/elainsuojelulaki

Palaa